Dårad vecka 34 2017

Tomatodlare, klematisförälskelse och plantvinster – veckan som gått

I torsdags hade Karlstads Trädgårdssällskap ett arrangemang hos en passionerad tomatodlare och så har jag vunnit och köpt en massa plantor.

Klematis 'Ville de Lyon'

Alltså ’Ville de Lyon’! Jag vill ha fler! Mer! Genast!

Tomat

Tomat

Nu har jag tagit blödigheten till en ny nivå.
I början av sommaren dök en tomatplanta upp i löklådan, och jag lät den vara. Plötsligt blev den stor och full av kart. Eftersom det är dags att riva odlingslådan grävde jag upp den, planterade den i en kruka och parkerade den i växthuset.
Jisses.

Vinbär och gräslök

Detta att tanklöst smaska i sig trädgårdens godsaker har sina sidor. Gräslök och svarta vinbär gifter sig INTE. Tro mig.

Tomatodlare

Toppade min korta karriär som trädgårdssällskapsarrangör idag. Och det helt och fullt tack vare tomatodlarnörden Anneli. Inte nog med att hon kunnigt och engagerat berättade om sin passion – hon bjöd också deltagarna på en fantastisk gaspacho. Guldstjärna delux till henne!

Potatis

Fick just en idé. Om jag nu inte kan odla potatis i min trädgård för tomaternas skull skulle jag kunna hyra mig en liten lott i koloniområdet två kilometer bort. För så här lite potatis är ju inte mödan värd.
Ja! Mer jobb! Jag är ett scheni!

 

Den här dagliljan gör sig fint i strilregn. Hoppas det samma gäller mig, för nu ska jag ratta ett växtlotteri på Kroppkärr i Karlstad.

Växtmarknad igår. Planteringsdag idag. Och ja, mitt lottköpande gick lite över styr.