Spadens år

Häck

När jag stod lutad över spaden och flämtade efter luft utnämnde jag 2014 till spadens år. Jag kommer att gräva – och gräva mycket.

I söndags satte jag igång med häckprojektet. Jag högg omedelbart i sten. Under gräsmattan tycks det vara ett virrvarr av hällar och block. Ett par kamrater har peppat mig att kolla upp vad det skulle kosta att spränga bort stenen men efter att ha läst igenom ett gäng forum och företagssidor lägger jag ner. Det handlar om väldigt mycket pengar och en massa krångel eftersom det skulle få hela grannskapet att vibrera. Jag får snällt hålla mig till planen att bygga upp ett lager med jord och sätta i den.

Och inte heller det lär bli billigt.

Häck

Några teknikaliteter: Planteringsdiket ska bli 70 centimeter brett och 40 centimeter djup. Uppgiften hittade jag på odla.nu men ungefär samma mått återkommer lite varstans. Även om det alltså knappast lär fungera hela vägen känns det bra att ta i.

2 reaktioner på ”Spadens år”

  1. Snigeldynamit (eller vad det heter) ? Jag inbillar mig i alla fall att det inte blir några vibrationer av det. Utom när det gäller att borra upp hål förstås. Men det lär mest påverka den som borrar, och knappast husen omkring.

  2. Precis, det ska man kunna använda inne i villakvarter utan att behöva rigga en massa mätutrustning på grannarna hus. Men det var fasligt dyrt att leja folk till det, och jag vågar inte ge mig på det själv.

    Det blir en mindre stödmur av timmer och en massa jord bakom. Och på det en avenbokshäck.
    Om jag inte hinner ändra mig igen. :)

Kommentarer inaktiverade.