Kategorier
Trädgården

Ett växthus på promenad

I måndags kom en vän för att hjälpa mig med att plocka ner växthuset. En barnlek, det var vad jag väntade mig. Glasen skulle ju bara sitta med clips så det var ju bara att plocka ner dem och sedan knata hem med stommen.

Men glasen satt inte enbart med clips. För säkerhets skull hade den tidigare ägaren också limmat fast dem med silikonlim. De satt stenhårt. Vi försåg oss med brytbladsknivar och en massa extra blad och började skära ner dem. Även om ytterligare en kamrat anslöt (han tog också några av bilderna) tog det hela dagen att få ner rutorna och några klarade inte den ganska hårdhänta hanteringen.

Det hade hunnit bli kväll när det var dags att lyfta stommen och bära den hem till mig. Ytterligare några kamrater ringdes in och sedan var det bara att promenera. Tyngre än så var den inte. Nu står den lite nonchalant lämnad mitt i trädgården.
När flytten var avklarad kom nästa stora fråga: Var ska den stå? Detta är inte mitt drömväxthus, men det är ett bra provisorium. Först tänkte jag att den skulle stå där det permanenta ska stå men så besinnade jag mig. Det där drömväxthuset är ett stort projekt som lär ta ett par år från start att få på plats. Under den tiden vill jag inte vara växthuslös. Så det får bli slänten framför huset, mitt i köksträdgården.