Avenbokshäck

Det är något med häckar och Dårskapens

Tydligen är det svårt att få rätt på detta med häckar i Dårskapens trädgård.

I fredags fick jag 50 avenboksplantor och 40 bokplantor. Avenbokarna satte jag mellan garageentrén och trädgården, och som avgränsare mellan garageentrén och köksträdgården. När jag på lördagen hade satt de första fem reagerade jag på höjden. Jag hade beställt 100–120 centimeter höga plantor men dessa kändes mindre. När jag kollade på lappen visade det sig att de var 80–100 centimeter höga.

Någonting sa mig att det var lika bra att sätta plantorna. De skulle inte må bra av en långhelg utan jord och kanske skulle jag inte alls få plantor i rätt storlek den här säsongen. Men jag mejlade Kalenius, talade om att jag hade fått fel storlek och att jag ville ha tillbaka mellanskillnaden. Dagen efter fick jag svar att de hade missat infon om att de högre plantorna var slut och att jag skulle få tillbaka pengar. När jag var där i måndags tyckte de att jag skulle ha mellanskillnaden till godo. Jag surnade till och förklarade att jag inte hade gjort fel och att jag ville ha tillbaka pengarna. Eftersom jag inte hade kvittot med mig skulle de vara tvungna att sätta över pengar. Än har jag inte fått dem.

För en otålig är det surt att förlora de där 20 centimetrarna. Jag vill verkligen få upp höjden på häckarna så att rummen blir tydliga.

Och synd att Kalenius beter sig så.

Detta blev en sur drapa, men så är jag också förkyld, trött och klen. Nästa inlägg ska handla om allt som hände i trädgården under helgen. Och det var en del.