Kaffegrottan

2016 – fyra år med trädgård

När jag köpte trädgården för fyra år sedan trodde jag inte att det skulle ta så lång tid att få den i ordning, men det har det gjort. Och än är jag inte ens klar med stommen. 

Trädgården 2013

Det har hänt väldigt mycket under de här åren, det är jag klar över. Jag fick rota lite i arkivet för att hitta denna, och det är nästan så att jag inte känner igen mig. Skjulet är rivet, rönnspireorna uppgrävda, det står en häck mot gatan och en mot norr, det finns ett växthus och en köksträdgård. Framför huset är det dränerat och jag har byggt en kaffegrotta där. Nästan. Det återstår något ton grus till, men det är inget i sammanhanget.

Men det viktigaste är att 2016 var året då jag till slut blev klar över hur trädgården ska formas. Fyra år av velande är över. 2017 kommer jag att ruinera mig på växter.

Och så kommer jag slita mig sönder och samman på att gräva upp och flytta på tonvis med jord. Men det är som vilket år som helst. Inga konstigheter.

2 reaktioner på ”2016 – fyra år med trädgård”

 1. Visst händer det mer än man tror när man ser tillbaka och att projekt tar längre tid än man beräknat är också bekant. Men det är väl vägen som är mödan värd…
  Ha det så gott
  /Anette

  1. Jo, och det ger också välbehövling tid till eftertanke.
   Jag har problem med epostnotifieringarna så jag såg inte kommentaren förrän efter ett tag. Nu har jag läst din blogg och tänker att den minsann passar i min RSS-läsare. :)
   /Odd

Kommentarer inaktiverade.